Om Utopia

Utopia Film blev startet af Tonny Nybirk i 2004. Efter 13 år som produktionschef på TV 2/Bornholm gik Tonny freelance og byggede sit atelier om til studie og redigering. Der blev indkøbt det bedste broadcast udstyr og straks efter starten blev der produceret både TV udsendelser og en masse reklamefilm – primært til det bornholmske marked.

Fra starten har Berit Nybirk været en del af firmaet og hun har sit eget program på TV 2/Bornholm – Kong Gulerod, som er et hus-have-gør-det-selv program som sendes en gang hver måned.

Tonny Nybirk er fotograf og klipper på naturmagasinet EKKO som ligeledes sendes en gang hver måned – også på TV 2/Bornholm og så har han netop været i gang med at optage en længere programserie der hedder Op i Gear, hvor han og journalist Anders Køpke Christensen cyklede med Team Rynkeby til Paris sommeren 2016 på cykel.

Tonny arbejder også som producer på TV produktioner.  I 2016 producerede han:

Trolling Master Bornholm – en uges live TV med et OB hold på ca. 40 personer

Folkemøde på Bornholm – fem dages live TV med OB hold og live produktion til både TV2 og DR.

Sol over Gudhjem – en dags live produktion direkte til TV2 Danmark og TV 2/Bornholm.

Etape Bornholm – fem dages live TV produktion med ca. 20 på holdet og en ny location hver dag.

Optagelser fra luften

Utopia Film har investeret i en helt vild drone og har fået en tilladelse til at bruge den i samarbejde med Trafikstyrelsen. Dette gør, at Utopia kan tilbyde højopløselige billeder og video-optagelser i ukomprimeret høj kvalitet både som et live kamera i luften til en TV produktion men også til flotte og anderledes vinkler på fx en reklamefilm eller andre filmprojekter.

Se her en præsentationsvideo for en bolig fra BornholmerBo:

 

Her er det en video lavet for Tor Stenstrup, Almen Video. Dette er en længere serie om de bornholmske borganlæg som endnu findes på Bornholm:

 

Færgen skulle bruge nogle billeder af Leonora Christina til en reklamefilm, Utopia Film lavede optagelserne:

 

Utopia Film fulgte Team Rynkeby´s hold fra Bornholm til Paris. I de 9 optakts programmer blev disse luftbilleder lavet som præsentation af holdet og som materiale til intro-billederne: